DİB Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı’nın Konuşmacı Olduğu ‘İslam ve Çevre’ Konferansı Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde Gerçekleştirildi!

DİB Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı’nın Konuşmacı Olduğu ‘İslam ve Çevre’ Konferansı Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde Gerçekleştirildi!

Küçült Yazı Tipi Büyüt
Fakültemiz tarafından DİB Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı’nın konuşmacı olarak katıldığı ‘İslam ve Çevre’ başlıklı konferans saat 14.00'da Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. 

Programa Vali Yardımcısı Mehmet TÜRK, BEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı ÖZÖLÇER, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan BAKKAL, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfullah KARA, İl Müftüsü Aşır DURGUN ve üniversitemizin akademik-idari personeli ile öğrencilerimiz katıldı.

Dekanımız Prof. Dr. Seyfullah Kara’nın açılış konuşmasının ardından söz alan Üniversite Rektörümüz Porf. Dr. İsmail Hakkı ÖZÖLÇER,  büyük boyutlara ulaşan çevre sorunlarını çözmek, gelecek kuşaklara temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakmanın herkes için dini ve milli bir görev olduğunu hatırlatarak bu açıdan İlahiyat Fakültemizin öncülüğünde düzenlenen ‘İslam ve Çevre’ konferansının büyük önem taşıdığını ifade etti.
İlahi dinlerin sonuncusu olan İslam ve mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim’in insanın doğal çevreye bakışını yönlendirmeye ve çevreyle ilişkisini düzenlemeye ayrı bir önem verdiğini vurgulayan Rektör Özölçer, Üniversitemize teşrif ederek İslam ve çevre bilinci konusunda önemli katkılar sunacak olan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı ’ya teşekkürlerini sundu.
Konferansta ayrıntılı bir sunum gerçekleştiren Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı ise, çevrenin hiç kimsenin duyarsız kalamayacağı bir olgu olduğunu ve herkesin çevre için güzel şeyler yapmak, çevreyi düşünmek zorunda olduğunu vurgulayarak çevre sorunlarının çözümünü belirli kurum ve kuruluşların çözümüne bırakmamak gerektiğinin altını çizdi.

Prof. Dr. Martı, çevre bilincinin çok küçüklükten aşılanması gerektiğini ifade ederek Peygamberimizin bu konuya verdiği önemden ve yaptığı uygulamalardan bahsetti. Çevre bilincinin nasıl geliştirilebileceği konusunda bilgiler aktaran Martı, insanın doğanın sahibi değil sadece emanetçisi olduğunu söyledi. Kuran’a göre insan-çevre ilişkisinin ilahi bir boyutu olduğunu belirten Martı, insanın çevre ile ilişkisinin Yaratıcıyla bağını ilgilendirdiğini hatırlattı.

Yaklaşık bir saat süren konferansın ardından Dekan KARA, konukları makamında ağırlayarak kendilerine nazik ziyaretleri ve değerli katkıları için teşekkür etti.


Yayınlanma Tarihi : 15.12.2022