"KUR'ÂN'DA GENÇLER VE GENÇLİK DEĞERLERİ" ADLI KONFERANS GERÇEKLEŞTİRİLDİ!

11 Ekim Perşembe günü Fakültemizin düzenlediği Kuran’da Gençler ve Gençlik Değerleri başlıklı konferans Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansa, Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, İl Müftüsü Rüstem Can, Fakültemiz Dekan V. Prof. Dr. Yılmaz YILDIM, Üniversitemizin ve Fakültemizin akademik ve idari personeli ile üniversitemiz öğrencileri iştirak ettiler.

Kur'ân-ı Kerim tilaveti ile başlanan programda, Kur’an-ı Kerim'de yer alan kıssalardan hareketle, Kur’an’ın gençlere yönelik sunduğu ahlaki ilkeleri ve değerleri anlatan Prof. Dr. Ay, gençlik değerlerinin neler olması gerektiğini Kur’an’dan örnekler vererek açıkladı. Gençlerin yaşamlarını peygamberlerin ahlak anlayışıyla şekillendirmeleri gerektiğini söyleyen Ay, gençlerin şüphelerinin ancak tutarlı ve mantıklı izahlarla giderilebileceğini ve taklidî imandan tahkikî imana ancak bu yolla gidileceğini belirtti.

Üniversitemiz ve Fakültemizin akademik ve idari personeli ile öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği konferans, konuşmacı Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’a Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan tarafından plaket, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı tarafından teşekkür belgesi verilmesi ile son buldu.

Konferansın ardından Fakültemizi ziyaret eden Prof. Dr. Ay , Dekan V. Prof. Dr. Yılmaz YILDIRIM tarafından ağırlandı.