Helal Gıda ve Sağlıklı Yaşam

Fakültemiz ile Medeniyet ve Değerler Öğrenci Topluluğu tarafından 9 Mart 2018 Cuma günü Sezai Karakoç Kültür Merkezinde, “Helal Gıda ve Sağlıklı Yaşam” temalı panel düzenlendi.

Panele, Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Ali Azar, İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yılmaz Yıldırım, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Oturum başkanlığını Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı  Dr. Öğretim Üyesi Ali Arslan’ın yaptığı panelde konuşmacı olarak İlahiyatçı yazar İrfan Aydemir, ‘Kur’an Işığında Beslenmenin İnsan Davranışlarına Etkisi’, Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Dr. Öğretim Üyesi Hayrullah Yazar ‘Halal Life Medicine’, Doç. Dr. Ertuğrul Güçlü ‘Temiz Beslenmeden Ne Anlıyoruz? (Gıda ve Hijyen)’ ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Genel Başkan Müşaviri Doğan Yazar ‘Dünyada ve Ülkemizde Helal Belgelendirme’ konulu sunumlar yaptılar.

Katılımın yoğun olduğu panel, konuşmacılara Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Ali Azar tarafından teşekkür belgelerinin takdimi ile sona erdi.

Panel katılımcılarına ait  “Helal Gıda ve Sağlıklı Yaşam” sunumları için aşağıdaki linkleri tıklayınız.

Doç. DR. Ertuğrul GÜÇLÜ -gıda ve hijyen zonguldak

Doğan YAZAR TSE