İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi

GÖREVLER

Din kültürü ve ahlak bilgisi ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların, hangi yaş düzeylerindeki öğrenci gruplarına, hangi yöntemlerle kazandırılacağı, MEB tarafından onaylanan öğretim programları ve ilgili mevzuatta belirtilmiştir. Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni, bu program çerçevesinde; Eğitim vereceği grubun düzeyine uygun bir çalışma planı hazırlar, Kendisine ayrılan ders saatlerinde bu planı uygulayarak öğrencilere alanı ile ilgili bilgi ve beceri kazandırır,Öğrencilerin başarılarını değerlendirir, başarıyı artırıcı önlemler alır, Eğitici kol çalışmalarında görev alarak öğrencilerin yeteneklerini geliştirici etkinlikler düzenler, Öğrencilerin gelişimlerini izler, sorunlarının çözümüne yardımcı olur, Nöbetçi olduğu günlerde, okulun düzen ve disiplinini sağlamak üzere görev yapar, Sınıf öğretmeni olarak, öğrencilerin alan ve ders seçmelerine yardımcı olur, yönetimle ilişkilerini sağlamaya çalışır.

KULLANILAN ALET, MALZEME VE EĞİTİM MATERYALLERİ

Yıllık Müfredat Programı, Günlük Çalışma Planları, Not Defteri, Yoklama Defteri, Ders Kitapları, Okul Araç ve Gereçleri, Ders Araç ve Gereçleri.

MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER

Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeninin hem alanı ile hem de öğretmenlik mesleği ile ilgili niteliklere sahip olması gerekir. Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olmak isteyenlerin; Sözel ifade yeteneği gelişmiş, Sosyal bilimlere ilgili ve bu alanda başarılı, Soyut konularla ve özellikle felsefe ile uğraşmaktan hoşlanan, Düşüncelerini başkalarına açık bir biçimde aktarabilen, İyi bir öğrenme ortamı sağlayabilen, Dikkatli, işine özen gösteren, Mesleğinin sorunları ile ilgilenen ve çözüm bulmaya çalışan, İnsanlarla iyi iletişim kurabilen; sevecen, hoşgörülü, sabırlı, Öğrencilerin duygu ve düşüncelerini anlayabilen, Kendini geliştirmeye istekli, coşkulu, yaratıcı kimseler olmaları gerekir.

Akademik Kadro

• İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Salih AYBEY(salihaybey@hotmail.com)

Yrd. Doç. Dr. Bahram HASANOV (behram79@hotmail.com) (Yabancı Uyruklu)

Okutman Mahmoud ABS (abs.mahmoud@hotmail.com) (Yabancı Uyruklu)